Kjøp tørrfisk » Tørrfisk nettbutikk

Masthead header


På det dypeste ligger havbunnen 400 meter under båtkjølen. Med ekkolodd leter jeg opp fiskestimer som jager krill, og fanger min fritidskvote med torsk. Noen ganger er kona med, andre ganger er det bare meg – og fuglene som sirkler rundt båten.

Når fangsten ligger rensket i balja og måkene flyr mette avsted, styrer jeg hjemover. Jeg plukker ut de utvalgte torskene, skjærer ut bein og knyter dem opp under mønet.

Så er det ventetid.

Vinden, temperaturen og luftfuktigheten avgjør hvor lenge fisken skal naturrtørke. Nordavinden er kald og hard, og sørvesten er døsig og varm. Fra to til fire uker henger de der. Jeg ser dem fra godstolen hvor jeg leser avisen.

Jeg sjekker stadig om de er perfekt tørket, og når tiden er inne, banker og vakuum-pakker jeg dem. På den måten sikrer jeg den distinkte smaken av vind, sol og saltvann og kan holde tørrfisken porøs hele veien. Resultatet er økologisk snacks for den kresne – av råvarer med høy kvalitet.


prosess